Sosyal

UEFA’nın skandal Merih Demiral kararına siyasilerden peş peşe tepkiler

“A Milli Futbol Takımı futbolcumuz Merih Demiral’a 2 maç ceza veren UEFA’yı kınıyorum. UEFA’nın bu haksız kararı siyasîdir, hukuki değildir.
UEFA ayrımcılık yapmıştır. Asıl aşırıcılığı UEFA yapmıştır. Milli futbolcumuz Merih Demiral ile gurur duyuyoruz. Onun sevincini aynı şekilde paylaştık paylaşıyoruz. UEFA, sahada kazanan Türk A Milli Futbol Takımımıza, belli ki masabaşı oyunlarla kaybettirmek istiyor. UEFA verdiği haksız kararla Türk A Milli Futbol Takımımızın sonu finale çıkacak yürüyüşünü durduramayacaktır.
Türk tarihinde ve kültüründe yer alan milli bir sembolü, disiplin cezası vermeye gerekçe yapmak,cehaletle izah edilemez, ancak kasıtla izah edilebilir. UEFA, spora siyaseti karıştırmıştır. UEFA’yı bir kez daha kınıyorum? Ve soruyorum: Haç işareti yapanlara ve istavroz çıkaranlara neden disiplin cezası vermiyorsun, ey UEFA?
İnşallah yarın milli takımımız, attığı gollerle hem Hollanda’yı hem de UEFA’yı yenecektir. Rabbim, A Milli Takımımızın ve futbolcularımızın yâr ve yardımcısı olsun. Millilerimizin vurdukları top gol olsun. Galibiyet ve zafer A Milli Futbol takımımızın olsun… Âmîn…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir