Usta aşçıların sırrı bulundu! Yaprak sarmanın en lezzetli hali…
Hem etli hem de zeytinyağlı olarak yapılan yaprak sarmasını hazırlamak emek ve sabır gerektirir. İşte lezzetli ve pratik bir yaprak sarma yapmanın püf noktaları…
PÜF NOKTALARI
En ideal sonuç için, yaprakların çok taze olması gerekir. Taze yaprak bulmak her zaman mümkün olmayabilir, bu durumda salamura yaprak tercih edilir. Salamura yaprakların tuzunun çıkması için uzun süre suyla bekletilmesi gereklidir. Aksi takdirde, tuz oranı yüksek olabilir ve lezzeti etkileyebilir.
İç harçta pirinç veya bulgur kullanılabilir. Yaprak sarmasının lezzetini artırmak için taze nane, maydanoz ve dereotu gibi yeşillikler eklenmelidir. Ayrıca, kimyon, karabiber ve tarçın gibi baharatlarla harcınızı tatlandırarak zengin bir aroma elde edebilirsiniz.
Yaprak sarması