Sosyal

Uzmanından Ramazanda mide sorunlarına karşı baharat uyarısı

“Sahurda tuz ve baharat içeriği çok yüksek ürünleri tüketmemeliyiz”/ İftar ve sahurda sindirim sistemini yoracak ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmanın önemli olduğunu söyleyen Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nden Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Kocaman, bunun yerine, uzun süre tok tutan ve sindirimi kolay yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti”Kızartılmış, yağlı ve baharat içeren besinler su içme isteğini arttırır”/ Prof. Dr. Orhan Kocaman, şu önerilerde bulundu:“Yulaf ezmesi, tam tahıllı ekmek, meyveler ve sebzeler gibi lifli gıdalar iyi bir seçimdir. Ramazan boyunca gün içinde yeterli miktarda su tüketemeyeceğimiz için, sahur ve iftarda bol miktarda su içmek önemlidir. Böylece vücudunuzun su ihtiyacını karşılayabilir ve sindirim sisteminizin düzgün çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. İftar ve sahurda yemeklerin yavaş yenmesi, sindirim sistemimizi yormayacak ve daha konforlu beslenmenizi sağlayacaktır. İftar ile sahur arasında mideyi fazla yormadan küçük ara öğünler almak önemlidir. Bu öğünlerde hafif atıştırmalıklar, meyveler veya yoğurt gibi sindirimi kolay yiyecekler tercih edilebilir. Ramazan ayında hafif ve düzenli egzersiz yapmak, sindirim sistemini destekler ve metabolizmanızı aktif tutar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir