Yerfıstığında ekim alanı ve rekoltede artış bekleniyor
Türkiye’nin yer fıstığı üretiminin yarısını karşılayan Adana’da ova kesimlerde birinci ürün olarak ekimi yapılan yer fıstığında şu sıralar hummalı bir hasat dönemi yaşanıyor. İlk hasatların yapıldığı Karataş ilçesi Tuzla bölgesinde bir yandan tarladaki yer fıstığının sökümünü yapan üreticiler bir yandan da üç ile beş gün tarlada kurumaya bıraktıkları fıstığın patozlama işlemi ile uğraşıyor.
Üretim miktarı açısından dördüncü sırada yer alan yer fıstığında geçen yıl Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 185 bin ton olan üretimin 89 bin tonunu Adana üretti. Adana bu üretimi ile Türkiye yerfıstığı üretimin yarısını tek başına karşılarken üretimde de birinci sırada bulunuyor. Yer fıstığı hasadını yerinde inceleyen Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, “Yerfıstığının Türkiye genelindeki üretiminin yüzde 50’si ilimizde yetiştiriliyor. Yer fıstığı sadece yağ üretiminde, insan beslenmesinde değil aynı zamanda hayvan beslenmesinde de kullanılıyor. Geçmiş yıllarda yerfıstığı fiyatının iyi olmasından kaynaklı bu yıl üretim biraz daha arttı. Geçen yıla göre hem üretimde hem rekolte de yüzde 30 artış bekliyoruz” dedi.
Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Adana Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Adana Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.