Yıllarca adeta kanser olmaya çalışmışız! Omleti sakın böyle pişirmeyin

0

Peki teflon tavalar nasıl kullanılmalı? Teflon tava kullanırken nelere dikkat edilmeli? Teflonun zararları nelerdir?İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Ensari Özay, kullanım kolaylığı nedeniyle yemek yapan insanların büyük çoğunluğunun tercihi olan ve neredeyse her mutfakta bulunan teflon tavalarla ilgili uyarılarda bulundu.C8 MADDESİ KANSERE NEDEN OLUYORTeflon tavaları genellikle omlet ve kızartma yaparken yapışmaması için kullanıyoruz. Her ne kadar yıllardır üretilip pazarlanıyor ve tüketici tarafından yoğun olarak kullanılıyor olsa da teflon ürünlerin halen yeterince güvenli ürünler olmadıklarını ve sağlığa zararlı etkilerini araştırılmaya devam ettiğini belirten Doç. Dr. Müge Ensari Özay, “Teflon yapımında kullanılan PFOA (Perfloroalkil asit) olarak da bilinen C8 maddesinin kansere neden olduğu biliniyor. 2006 yılında EPA, PFOA’nın olası insan kanserojen sınıflandırmasında olduğunu doğruladı. Kanserin yanı sıra kadınlarda düşük riskini de artırdığını da söylemek mümkün” dedi.Doç. Dr. Müge Ensari Özay “Teflon tavalar ile ilgili toplum sağlığına verdiği zararlardan ötürü açılmış davalar var.” diyerek şöyle devam etti:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.