Yumurta haşlarken çatlamasını önlemek artık mümkün
Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtanın haşlarken çatlamasını önlemenin yöntemi belli oldu. İşte çatlatmadan haşlamanın püf noktası…
YUMURTANIN ÇATLAMASINI ÖNLEYEN YÖNTEMLERHaşlanmış yumurta yaparken haşlama suyuna tuz eklemekte işe yaramaktadır.Yumurtanın çatlamaması İçin “Sirke” Kullanınız…Limon yoksa bir tatlı kaşığı elma sirkesi de ekleyebilirsiniz. Sirke de yumurtanın hem iyi haşlanmasını sağlayacaktır. Hem de yumurtanın kabuğunun çokça hızlı soyulmasına yardımcı olacaktır.Haşlanmış yumurta yaparken yumurtanızın çatlamaması veya patlamaması için bu küçük mutfak sırlarından mutlaka yararlanın. Yumurtanızı israf etmek istemiyorsanız eğer bu bilgiler ışığında yumurtanızı haşlayabilirsiniz.HAŞLANMIŞ YUMURTA NASIL YAPILIR?Haşlanmış yumurta nasıl yapılacağına dair aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:1. Bir tencereye su doldurun ve kaynatın.2. Yumurtaları suya dikkatlice koyun ve istediğiniz sertlikte pişene kadar bekleyin. (Ortalama 6-8 dakika)3. Yumurtaları sudan çıkarın ve soğuk su altında biraz bekletin4. Yumurtaları soyun ve istediğiniz şekilde servis edin.Püf noktası: Yumurta haşlarken çatlamasını önleyen birçok yöntem bulunmaktadır. Sirke, limon, tuz bunlardan sadece birkaçıdır. Ancak yumurta haşlarken kaynayan suyun içerisine bir adet kürdan eklenmesi de yumurtaların hem çatlamasını önler hem kolay bir şekilde soyulmasını sağlar. Elinde limon, tuz ve sirke olmayanlar kürdan yöntemini de kullanabilir.