Sosyal

Yürürken Denge Bozukluğu Neden Olur? Yürürken Denge Kaybı Sebepleri Neler?

En sık gerçekleştirdiğimiz eylemlerden biri yürümektedir. Yürürken denge bozukluğu yaşamak, kişiyi ani yakalayan ve yaşamını etkileyen önemli sorunlardan biridir. Düşme riski, tekrar dengeli yürüyememek gibi sorunlar, kişiyi oldukça olumsuz etkiler. Bu sorunların altında yatan sebepler ise, sorunu çözmek için oldukça önemli konulardandır. Yürürken denge bozukluğu neden olur, yürürken denge kaybı sebepleri neler diye düşünüyorsanız, sağlığınız için yanıtlarını öğrenmenizde fayda var.

Yürürken Denge Bozukluğu Neden Olur?

Yürürken denge bozukluğu yaşamak çeşitli sebeplerden kaynaklanabilmektedir. Bunun en sık rastlanılan sebebi vertigodur. Vertigo, Vertigo, kişinin etrafındaki nesnelerin ya da kendisinin dönüyormuş gibi hissettiği, baş dönmesi olarak tanımlanan bir durumdur. Bu, genellikle dengenin sağlanmasında önemli rol oynayan iç kulak veya beyindeki sorunlardan kaynaklanır. Yine vestibüler sistem bozuklukları ve Meniere hastalığı gibi iç kulak rahatsızlıkları denge kaybına yol açabilmektedir.

Yürürken Denge Kaybı Sebepleri Neler?

Nörolojik rahatsızlıklar denge sorunlarına neden olabilmektedir. Kas zayıflığı ve eklem problemleri gibi durumlar da yürürken denge kaybına sebep olmaktadır. Görme kaybı veya bozukluğu da dengeyi etkileyen sebepler arasındadır. İlaç kullanıyorsanız bazı ilaçlar baş dönmesi ve dengesizlik gibi yan etkilere neden olabilmektedir. Diyabet ve tiroid bozuklukları gibi hastalıklar da denge kaybına yol açan durumlar arasındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir