Zeytini yumuşamadan saklamanın püf noktası! 1 çay bardağı yetiyor
Ev yapımı zeytin pek çok açıdan daha sağlıklı bir tercih olurken belli bir zaman sonra yumuşamaları sorun oluşturmaktadır. Ancak bunun oldukça basit bir çözümü bulunuyor. Zeytin kurduğunuz şişeye 1 çay bardağı eklemeniz yetiyor.
Giriş Tarihi: 14.12.2023 11:38
BU ALBÜMÜ PAYLAŞ
Ev yapımı zeytinler, hazır boyalı gıdalara alternatif olarak daha sağlıklı bir tercih sunuyor. Ancak, bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor.
GALERİ DEVAM EDİYOR
Zeytinleri doğru şekilde kurmak, kaliteli ve lezzetli sonuçlar elde etmek için oldukça önemli. Doğru işlem adımlarıyla zeytinler, ağız tadınıza uygun katkısız ve sağlıklı bir şekilde aylarca saklanabilir.
Evde zeytin kurarken, zeytinlerin kalitesine, türüne ve kurma sürecine özen göstermek gerekiyor.
EVDE ZEYTİN KURARKEN BUNU YAPMAYI UNUTMAYIN! Evde zeytin kurma sürecine başlarken, alınan siyah veya yeşil zeytinlerin taze ve sert olmasına dikkat etmek önemlidir.
Zeytinleri hazırlamak adına ilk adım, büyük bir kabın içine alarak yıkama işlemidir. Yıkanan zeytinler arasından çürük, bozulmuş veya lekeli olanları ayıklamak, kaliteli ve sağlıklı bir kurma süreci için gereklidir.