Rizeli çay demleme ustaları, Japonlara Türk çayı demlemenin püf noktalarını öğretti
“Türk çayı kültürünü ve demlenme usullerini tanıttık”/ DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Sektör Komitesi Başkanı Şaban Turgut, AA muhabirine, Türk çayının ülkenin ve bölgenin önemli bir tarımsal ürünü olduğunu söyledi.Dünyada sudan sonra en çok tüketilen ikinci içeceğin çay olduğunu dile getiren Turgut, ürünün bu kapsamda ülke ve bölge ekonomisi açısından önemine işaret etti.Turgut, Türk çayının istihdama ve ihracata katkısı olduğunu vurgulayarak, “DKİB olarak misyonumuz, öncelikle bölgemizde yetişen ürünleri dünya pazarına tanıtmak ve ihracatımızı artırmaktır. Bu bağlamda Ticaret Bakanlığımızın Turquality Tanıtım Projesi kapsamında Japonya’ya 5 kişiyle giderek, Türk çayı kültürünü ve demlenme usullerini tanıttık.” dedi.”Çayımızın aroması, Japonların da çay kültürü olduğu için çok ilgi gördü”/ Turgut, programa proje müdürü Zafer Ertem, Rize Çay Çarşısı Genel Müdürü Hasan Önder ile “çay demleme ve sunum ustaları” Yusuf Pirim ve Aytül Turan’ın katıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: