Hafızayı bozuyor! Tatlılara neden dur diyemiyoruz? Tatlı ihtiyacını azaltan 3 besin
SAĞLIKLI TATLI TARİFLERİYLE ŞEKER İHTİYACIMIZI KARŞILARIZ Doğal beslenme içinde taze ve kuru meyveler, tam buğday unu ya da yulaf, baklagil unları veya kuruyemiş unları, Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı ile hazırlanan tatlılar elbette hamur, sütlü şekerli tatlılara göre doğal ve sağlıklıdır. Ama onlarda da kalori ve karbonhidrat bulunur. Doğal ev yapımı tatlılar ile endüstriyel ya da eklenmiş şeker ile hazırlanan tatlılar arasındaki tek fark şekerin kaynağıdır. Ev yapımında kuru meyveler, bal konurken endüstriyel ya da hazır satılan tatlılarda glikoz şurubu, mısır şurubu, früktoz içeren şekerler yoğun kullanılır. Bu nedenle ev yapımı da olsa tatlı miktarını abartmamak gerekiyor.Sağlık açısından ise ev yapımı hazırlanan tatlı alternatifleri biraz daha fazla yani doyacak porsiyonlarda yenebiliyor. Böylece tatlı krizi giderilirken yağlanmama ya da doğru bir diyetin içinde zayıflamaya devam ederek vücut yağ dokusunun azalmasına neden olabiliyor. Ayrıca kan şekerini hızlı yükseltmiyor, doğal yiyeceklerden olduğu için koruyucu ve katkı içermeden gıda güvenliği açısından risk yaratmayacak lezzetli tatlı yemiş oluyorsunuz.TATLI İHTİYACINI AZALTAN 3 SAĞLIKLI BESİN YUMURTA: Yumurta içinde yer alan proteinler bağırsaklardaki şeker molekülleri ile yarışarak amino asitlerin daha önce sindirilip emilmesini sağlayacak güçtedir. Yumurta ayrıca konjuge linolenik asit adlı kas yapıcı kan şekeri dengeleyici bir bileşiğe de sahiptir.SÜT: Sütte bulunan whey proteinleri basit şekerlerin emiliminde azaltma yaparken kandaki şekerlerin de enerji olarak hızlıca kullanılmasında yardımcı olmaktadır. Süt de aynen yumurtada olduğu gibi konjuge linolenik asit içerir ve kan şekeri dengelenmesinde itici güç sağlar.TURŞU: Turşu ve turşu suyu da kan şekerinin düşmesi, rafine şekerin bağırsaklarda emilmesini engelleyen etkiye sahiptir. İçerdiği laktik asit bak