Sosyal

Kış geldi, turşuya olan rağbet arttı

“Antioksidan özelliğinden dolayı çok faydalı”Turşu satıcısı Abdullah Yıldız, kışın gelmesiyle birlikte turşuya olan rağbetin arttığını ifade ederek, “İşlerimiz kışın olduğu için biraz daha açıldı. Turşunun antioksidan özelliğinden dolayı çok faydaları var. Ben gençlerimizin bilakis turşuya daha çok ilgi göstermesini istiyorum. Acılı, acısız. Turşu sulu, şalgam sulu her çeşit turşu mevcut. Yani ben çok faydalı bir yiyecek olduğunu düşünüyorum. Bir kere havanın soğuk olmasından dolayı, içeriğinin hafif acılı olmasından dolayı kızdırıyor” dedi.Karnabahar ve bamya turşusunu kadınlar tercih ediyorYıldız, kadınların en çok bamya ve karnabahar turşusunu tercih ettiğini söyleyerek, “Turşu ayrıca iştah açıyor. Kışın biliyorsunuz yağlı yemekler daha çok olduğu için böyle kuru fasulye, baklagiller falan onun yanında da turşu tercih ediliyor. Çeşitli salataların yerini turşu alabiliyor. En son yaptığımla beraber 62 çeşit turşu oldu. En ilginç olanları karnabahar turşusu, bamya turşusu hanımlarımız çok tercih ediyor. Çünkü bamya turşusunun içerisinde jöle kıvamlı bir şey olduğu için bu eklem ağrılarına, eklemdeki sıvı kayıplarına çok iyi geliyor. Kozalak turşumuz var, sarımsak turşumuz var çok güzel. Şu anda en çok rağbet, zeytinyağlı olan hakiki peynirli biber turşusu. Ondan sonra bütün biberliler ile beraber Ankara turşusu ve kornişon turşusuna rağbet var. Bunlara çok rağbet var bu aralar” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir