ABD’li haber ajansı gizli yazışmayı ifşa etti: Ülkelere ajanlar gönderildi!

“BİZ DÜNYANIN POLİSİYİZ”

AP’nin haberinde, ABD’nin, başından bu yana planın, uluslararası hukukun ihlali tartışmasını beraberinde getirdiğini kabul ettiği yorumu yapıldı. Daha önce DEA’nın Venezuela ataşesi olan Wes Tabor, yaptığı açıklamada, “Bunu açıkça söylemek istemeyiz ama biz dünyanın polisiyiz.” ifadesini kullandı. Operasyon hakkında yorum yapmayan Tabor, Venezuela gibi ülkelerde tek taraflı ve gizli operasyonların etkili olabileceğini kaydetti. Tabor, “Bu ülkeler düzenbaz rejimlerse ve ABD’lilerin hayatı söz konusuysa ülke kanunlarına uyan bir iş yapmıyoruz. Venezuela özelinde de, bizi uyuşturucuya boğuyorlar ve bu risk almaya değer.” görüşünü paylaştı.

AP’nin haberinde, ortada ABD’yi bu konuda hukuki olarak sorumlu tutacak bir mekanizma bulunmadığı ancak ABD’nin bu operasyonla uluslararası hukuku hiçe saydığı belirtildi. Virginia’daki William & Mary Üniversitesi Hukuk Profesörü Evan Criddle, uluslararası hukukun, bu tür gizli operasyonların, hedef alınan ülkenin rızası bulunmadan yapılmasını yasakladığına dikkati çekerek, bu yazışmanın açığa çıkmasıyla, ABD’nin utanmasını, Venezuelalı diplomatların itirazları dile getirmesini ve potansiyel olarak gelecekteki işbirliğinin baltalanmasını beklediğini bildirdi.

YAZIŞMA YANLIŞLIKLA YAYIMLANDI

Öte yandan haberde, söz konusu yazışmanın geçen yıl Manhattan Başsavcılığı tarafından iki eski DEA yetkilisinin yargılanması esnasında “yanlışlıkla” internet sitesinde yayımlandığı kaydedildi.

Belge birkaç saat içinde siteden kaldırılsa da AP muhabirinin ısrarı üzerine başsavcılığın belgeyi AP’ye vermek zorunda kaldığı belirtildi. AP, operasyonda yer alan yerel kişileri ifşa edebileceğinden, notun orijinaline haberde yer vermedi.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment