Sosyal

Altın ve gümüş güneşli günler görecek deyip tarih verdi! Gram altın 3 bin TL olur mu? Uzman isim A Haber’de yanıtladı


Altında yön nereyi gösteriyor? Haftaya yükselişle başlayan altın, Merkez Bankası faiz kararı sonrası ne durumda? Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol ve Finans Analisti İslam Memiş, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


ahaber.com.tr – Özel Haber


Giriş: 23.07.2024

09:55


Güncelleme: 23.07.2024

16:33










Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklandı. MB faizi yüzde 50’de sabit tuttu. Peki altın ve döviz piyasaları karardan nasıl etkilenir? Gram altında seyir ne olur? Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol ve Finans Analisti İslam Memiş, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İşte o açıklamalardan satır başları;











Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol: Altın fiyatlarına baktığımız zaman bu hafta itibariyle bir miktar kar satışlarının başladığını ons altının 2.390 seviyesine kadar gevşediğini söyleyebiliriz.











Gram altında tarafında da rekor seviye 2.640’lara kadar geldiğini hatta 2.660’ları test ettiğini söylemekte fayda var.











“RALLİ SÜRECİNE GİRECEK” Ara ara kar satışları ile gevşeme meydana gelse de altının ana eğiliminin eylülde FED tarafından gelebilecek faiz indirimi neticesinde tekrardan rekor seviyelerinde ralli sürecine gireceğine bize gösteriyor.











GRAM İÇİN RAKAM VERDİ Gram altın tarafında 3 bin – 3 bin 500 TL bandı sene sonuna kadarki süreçte görebileceğimizi düşünüyoruz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir