Beypazarı’nın eşsiz lezzetleri 80 katlı baklava ve kurusuna yoğun ilgi! Beypazarı kurusu nasıl yapılıyor?
/ Bütün vatandaşlarımızı Beypazarı’nın yöresel ürünlerini tatmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.Beypazarı kurusu nasıl yapılıyor?/ Beypazarı üretiminde çalışan Sabahat Gürer ürünün yapılışını anlatarak şunları kaydetti: “Beypazarı Kurusu yapmak için unumuz var, tereyağımız var. İçine sütümüzü ekliyoruz. Tuz, mahlep, tarçın bunları kulak memesi kıvamında, kurabiye hamuru gibi yoğuruyoruz kıvamını alana kadar. Sonra yaptığımız hamuru tezgaha alıyoruz. Çörek otumuz var, çikolatalımız var, sade var bir de büyük kurumuz var. Daha sonra şekil veriyoruz. Sonra aşağıda mayalanmaya gidiyor. Mayalanan kuru poğaça gibi pişiyor. Sonra kurutmalıklara atılıyor, burada uzun süre kuruduktan sonra hemen kıvamına geliyor.”