Sosyal

Biden’dan ”Gazze iin ok alyoruz” temal ramazan mesaj



srail’e gl destei dolaysyla zellikle Amerikal Arap ve Mslmanlar tarafndan youn ekilde eletirilen ABD Bakan Biden, ramazan ay dolaysyla yazl aklama yapt.
Tm Mslmanlarn kutsal gnlerini kutladn belirten Biden, “Gazze’de yaanan aclarn farknda olduunu” kaydetti.
Biden, aklamasnda, “Gazze’deki sava Filistin halkna korkun aclar getirdi. Binlerce ocuun da bulunduu ou sivil 30 binden fazla Filistinli ldrld.” deerlendirmesini yapt.2 milyondan fazla Filistinlinin yerlerinden edildiini vurgulayan Biden, bu insanlarn acil ekilde gda, temiz su, ila ve barnmaya ihtiya duyduunu bildirdi.
ABD’nin Gazze sahiline geici liman kurmak zere harekete getiini anmsatan ABD Bakan, Gazze’ye havadan, karadan ve denizden her trl yardm ulatrmaya alacaklarn kaydetti.
Biden, “ABD olarak, rehinelerin serbest braklmas anlamasnn bir paras olarak, acil ve en az 6 hafta srecek bir atekesin salanmas iin durmakszn alacaz.” ifadesini kulland aklamasnda, iki devletli zmn srail-Filistin sorunu iin kalc tek siyasi zm yolu olduunu da vurgulad.ABD Bakan Biden ayrca, “ABD’de slamofobinin kesinlikle hibir yeri yok, bu lke inan zgrl zerine kurulmu ve Mslman gmenler de dahil tm gmenlerin katklar zerine ina edilmitir.” deerlendirmesini yapt ve ilk kez kendi dneminde slamofobi ile Mcadele Ulusal Stratejisini hazrladklarn belirtti.5 Kasm’da yaplacak bakanlk seimleri ncesinde Biden’a tepkilerini n seimlerde gsteren Amerikal Arap ve Mslman toplum, Biden yerine kararsz oy eklinde tepkilerini ortaya koydu.Biden ise aklamalarnda Gazze’de atekes iin ok altklarn savunurken, srail’e gnderdikleri silah yardmlar konusunda u ana dek herhangi bir adm atmad.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir