Bol şifalı, nefis mi nefis! İç Anadolunun meşhur lezzeti MasterChef’te! Arabaşı çorbası ve hamuru böyle yapılır!

0

Malzemeler:Çorba için:1 adet tavuk göğsü veya but (tercihen kemikli)6 su bardağı su (tavuğu haşlamak için)2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)Tuz ve karabiberHamur için:1 su bardağı un4 su bardağı suBir tutam tuzYapılışı:1. Hamurun hazırlanması:Derin bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın.Ayrı bir kapta unu bir bardak soğuk su ile karıştırarak pürüzsüz hale getirin.Kaynayan suya yavaş yavaş bu karışımı ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın.Hamur koyulaşıp kıvam aldığında bir tepsiye ince bir şekilde dökün ve soğumaya bırakın.2. Çorbanın yapımı:Tavuk etini suyla birlikte haşlayın, pişen tavuğu didikleyip kenara alın. Tavuk suyunu çorba için ayırın.Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun. Unun kokusu çıkınca salçaları ilave edip karıştırın.Tavuk suyunu yavaşça ekleyerek sürekli karıştırın. Topaklanma olmaması için karıştırmaya dikkat edin.Baharatları ve didiklenmiş tavukları ekleyin. Kısık ateşte birkaç dakika kaynatın.3. Servis:Soğuyan hamuru küçük kareler halinde kesin. Çorba kaselerine çorbayı dökün ve yanında hamurlar ile servis edin. Hamur çorbaya batırılarak yenir. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.