Elazığ’da bir ilk: Vişneli badem şekerinin ardından limonlusu yapıldı
Elazığ’da yöresel ürünler satan bir işletmede çalışan badem şekeri ustası Coşkun Ceylan ve işletme sahibi İmam Gündoğdu, geçtiğimiz aylarda vişneli dondurmadan esinlenerek vişneli badem şekeri üretmesinin ardından Türkiye’nin bütün illerinden sipariş almaya başlamıştı. Yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte farklı bir damak tadı arayışına giren işletme sahibi ve badem şekeri ustası, ferahlık veren limondan badem şekeri yapmaya karar verdi. Badem ile limonu karıştıran ustalar, eşsiz bir damak zevki ile karşılaştı. İlk etapta az bir şekilde yaparak vatandaşlara ikram edilen limonlu badem şekeri için, halkın güzel tepkilerinin ardından seri üretimine geçildi.