Günde 3 bardaktan fazla içenler dikkat! Bu şekilde tüketmek zarar veriyor…
/ Bitki çayları sağlık rutinine katkıda bulunan doğal içeceklerdendir fakat uzmanlar bu konunun hassas olduğunun altını çiziyor. Gastroenteroloji ve Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Yaşar, bitki çaylarının doğru türlerinin seçilmesi, uygun şekilde demlenmesi ve kontrollü tüketilmesinin önemine değindi.”Bitkilerimizi şekerle değil balla tüketilmesini öneriyoruz”/ Sindirim sistemi rahatsızlıkları arasında en sık karşılaşılan sorunlardan birinin fonksiyonel hastalıklar olduğuna işaret eden belirten Prof. Dr. Yaşar, bunların tedavisinde papatya, tıbbi nane ve melisa çaylarının ön plana çıktığını kaydetti. Yaşar, bu çayların yanı sıra adaçayı, zencefil, kimyon ve rezene gibi bitkilerin de sindirimin kolaylaştırılmasına katkı sağladığı bilgisini belirtti.