Kalbi güçlendiren beslenme önerileri! Bu 3’lüden uzak durun
Trans yağlardan, aşırı tuz ve şeker tüketiminden kaçınılmalı/ Balık, ceviz ve keten tohumu gibi Omega-3 yağ asitleri açısından zengin gıdalar tüketmenin kalp sağlığını desteklediği aktaran Satıroğlu, tam tahılların, sebzelerin ve meyvelerin ise lif açısından zengin oldukları bilgisini paylaştı./ Satıroğlu, “Lif, kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Günlük tuz alımını azaltmak, yüksek tansiyon riskini düşürmek için kritik öneme sahiptir. Öte yandan aşırı şeker ve işlenmiş gıda tüketimi de kalp hastalıkları riskini artırabilir. Doğal gıdalara yönelmek en iyisidir. Zeytinyağı gibi sağlıklı yağları tercih etmek, kalp sağlığı için faydalıdır. Trans yağlardan ise kesinlikle kaçınılmalıdır.” açıklamalarında bulundu.