Kurban Bayramı’nı sağlıklı geçirmek için 10 kural
Lifli beslenmenin önemine de değinen Ertuğ, şunları kaydetti:“Kurban Bayramı öğünlerinizde lif bakımından zengin gıdalara yer verin. Kahverengi pirinç, tam buğday ekmeği ve kinoa gibi tam tahıllar gerekli besinleri sağlayabilir ve sindirimi düzenlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca hurma, incir, ıspanak ve salata yeşillikleri gibi meyve ve sebzeler mükemmel lif kaynaklarıdır. Su tüketimine özen gösterin. Bayram süresince sıvı alımını gözden kaçırmak kolaydır. Ancak özellikle sıcak iklimlerde susuz kalmamak çok önemlidir. Şekerli içecekler yerine su, su veya bitki çayları tercih edin. Aşırı kalori tüketimine katkıda bulunabilecekleri için gazlı içeceklerin ve şekerli meyve sularının alımını sınırlayın. İşlenmiş ve kızartılmış yiyecekleri sınırlandırın.