Odun ateşinde pişen 9 saatlik dev lezzet: Beypazarı Güveci

“Odun ateşinde 9 saat pişmesi lazım”/ Güveç yemeğinin yapılışını ve ince noktalarını anlatan Aşçı Nesrin Sarpça, “Tarihçesi çok eski. Fırın ve odun ateşi olmadan bir ürünümüz bu. Tereyağı, pirinç, et, dana eti olması lazım. Eskiden kaburga eti, koyun etinden yaparlarmış ama şu an dana etinden devam ediyoruz biz. Biber, domates, tuz ve karabiberimiz var o kadar. Sabah erken geliriz önce fırını yakarız. Sonra malzemelerimizi hazırladıktan sonra odun ateşinde 9 saat pişmesi lazım. 10-15 tane olur zaten bu. Et tadını lezzetini suyuna salar. Sonra çekiyoruz pirinç atmamız lazım. Pirincini atıyoruz, 45 dakika da pirinçli pişirilmesi lazım. Sonra servise hazır şekilde çıkartıyoruz” ifadelerine yer verdi.“Ankara’dan, İstanbul’dan ve dışarıdan gelen müşterilerimiz vardır”/ Güvece olan ilginin oldukça fazla olduğunu söyleyen aşçı Nesrin, “Bizim yerli müşterimizden fazla Ankara’dan, İstanbul’dan ve dışarıdan gelen müşterilerimiz vardır. Sadece güveç için gelirler. Güvecimizin her daim hazırda bulunması lazım. Onun için her gün 10-15 güveç atarız biz. Lezzetine de doyum olmaz” diye konuştu.

devlet personel alımı kamu personel alımı gelirevin kiralık sunucu dedicated sunucu fiziksel sunucu kamu personel alımı personel alımı enmo.me polovna auta kupavina auta prodaja auta windows 10 lisans windows 10 satın al windows 11 lisans postegro postegro web smm panel görüntülü danışmanlık antalya havalimanı transfer hasta yatağı gaziantep mobilya ustası mobilya ustası marangoz zorunlu trafik sigortası trafik sigortası en uygun trafik sigortası teknoloji haberleri lines bursabuluyor.com bursa kiralık daire pintipin.com pubg mobile uc pubg mobile uc satın al uc satın al countertops countertop jojobet , jojobet giriş , jojobet güncel giriş bayan azdırıcı damla cialis performans arttırıcı hap jetfilmizle jetfilm bizial