PASTANECİLERİN SIR GİBİ SAKLADIĞI YÖNTEM! 5 Dakikada Hazırlanıyor: ‘Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi Ve Püf Noktaları!’

0

Yapılışı:Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini derin bir kaba alın. Mikser veya spatula yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.Yumurtayı ekleyip karıştırın. Daha sonra tarçını ve vanilini ilave edin.Elediğiniz unu ve kabartma tozunu azar azar karışıma ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. İsterseniz zencefil veya muskat ekleyerek farklı tatlar katabilirsiniz.Hamuru streç filme sararak buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Bu, hamurun kolay şekil almasını sağlar.Hamuru un serpilmiş tezgâhta yaklaşık 0.5 cm kalınlığında açın.Kurabiye kalıplarıyla yılbaşı temalı şekiller (yıldız, çam ağacı, kar tanesi vb.) çıkarın.Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 175°C fırında 5 dakika kadar pişirin. Kurabiyelerin kenarları hafif altın rengini aldığında çıkarabilirsiniz. Fazla pişirmemeye dikkat edin, çünkü kurabiyeler sertleşebilir.Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra royal icing ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz renkli şekerlemeler veya şeker hamuru ile de süsleme yapabilirsiniz.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.