Prof. Dr. Canan Karatay öneriyor! Kahvaltıda tüketince…

0


İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı bir yaşam için kahvaltının önemine dikkat çekiyor. Özellikle kahvaltıda tüketilen besinlerin dikkatli seçilmesi gerektiğine dikkat çeken Karatay, bu noktada önemli ipuçları veriyor. İşte konuya ilişkin önemli detaylar…


(Takvim Foto Arşiv)

Özellikle yer fıstığı tüketilmeli

Karatay, kahvaltıda az pişmiş yumurta, menemen ve kuruyemişlerin tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle yer fıstığı tüketiminin yağların azaltılmasında etkili olduğunu da belirtiyor. Ekmek ve hamur işlerinden kaçınılması gerektiğini vurgulayan Karatay, bu besinlerin yerine meyve ve kepekli kraker gibi sağlıklı atıştırmalıkların tercih edilmesini öneriyor. Prof. Dr. Canan Karatay’a göre bu besinler yağları şıpır şıpır eritiyor.


(Takvim Foto Arşiv)

Yürüyüş yapmak ve bol su içmek önemli

Karatay, sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşturmanın yanı sıra günde 45 dakika yürüyüş yapmanın ve yeterli su tüketiminin de önemli olduğunu ifade ediyor. Üç ana ve üç ara öğünle beslenmenin kilo kontrolüne yardımcı olacağını belirten Karatay aynı zamanda uyku düzeninin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Stresin kilo alımına neden olabileceğine dikkat çeken Karatay sağlıklı bir yaşam için doğal ve taze gıdaların tercih edilmesi gerektiğini paylaşıyor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment