Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri!
2. Ana yemek için ağır ve yağlı seçenekler yerine, fırında pişirilmiş hindi, tavuk veya balık tercih edebilirsiniz. Özellikle baharatlarla marine edilmiş fırında somon ya da limonlu ve zeytinyağlı hindi eti, lezzetli ve sağlıklı bir alternatif sunar. Bu besinler hem doyurucu hem de düşük kalorilidir. Kırmızı et tüketilecek ise porsiyon kontrolüne özellikle dikkat etmek gerekir. 3. Beyaz pirinç yerine bulgur, karabuğday ya da kinoa kullanarak hazırlanan pilavlar hem lif oranını artırır hem de enerji verir. Tam tahıllar, kan şekerini dengeler ve uzun süre tokluk hissi sağlar. Bu, gece boyunca sofrada gereksiz atıştırmaları önlemeye yardımcı olacaktır. 4. Sebzeler yılbaşı sofralarınızın yıldızlarından biri olmalıdır. Fırınlanmış sebzeler, zeytinyağlı sebze yemekleri veya buharda pişirilmiş garnitürler hem lezzetli hem de besleyicidir. Sebzelerin rengârenk bir şekilde sofrada yer alması misafirlerinizin ilgisini çekeceği gibi vücuda gerekli vitamin ve mineral desteğini sağlar. Ayrıca lif bakımından zengin olduğu için midenizi de rahatlatcaktır.