Şifa deposu kurubaklagiller! Her derde deva
PİŞME SULARI DÖKÜLMEMELİ/ İkinci aşamanın pişirme olduğunu ve pişme suyunun değerlendirilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Alphan, “Yeşil mercimek ağzı iyi kapanan normal bir tencerede pişirilebilir. Nohut ve fasulye normal tencerede daha uzun süre pişirmeyi gerektirdiğinden düdüklü tencere kullanılır. Düdüklü tencerede 30-40 dakika pişirilmesi yeterli olabilir. Pişme sularının dökülmesi önemli ölçüde vitamin ve mineral kayıplarına neden olduğundan pişme suyu çektirilerek pişirilmeli veya pişme suyu başka bir yemeğe eklenerek vitamin ve minerallerinden yararlanılmalıdır” dedi.NOHUT VE KURU FASULYE 8-10 SAAT ISLATILMALI/ Baklagillerin pişirme işleminin iki aşamalı bir süreç gerektirdiğini belirten Prof. Dr. Alphan, “Birincisi ıslatma. Islatma uzun süreli olursa gaz yapıcı niteliği azalabilir. Yeşil mercimeğin 1-2 saat ıslatılması yeterli olabilir. Kırmızı mercimeği ıslatmaya gerek yok. Nohut ve kuru fasulye 8-10 saat ıslatılabilir. Islatmada sert su yerine yumuşak su kullanılırsa daha iyi pişer” dedi.