Sosyal

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya suikast girişimi! Saldırganın kimliği şoke etti


Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik suikast girişimi dünya gündemine bomba gibi düştü. Silahlı saldırıya uğradıktan sonra tedavi altına alınan ve hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedilen Fico’nun durumunun kritik olduğu kaydedildi. Öte yandan; saldırıda bulunan kişinin kimliğine yönelik detaylar da şoke etti.


Giriş Tarihi: 16.05.2024 11:41
Güncelleme Tarihi: 16.05.2024 11:41










Slovakya Başbakanı Robert Fico, Handlova kasabasındaki Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralandı. Suikast girişiminde bulunulan Fico’nun vücuduna çok sayıda merminin isabet ettiği belirtildi.











Slovakya’da 3 dönem başbakanlık koltuğuna oturan Fico’nun yaralandığı ve yakındaki bir hastaneye sevk edildiği kaydedildi. Şok suikast girişimi sonrası ise Slovakya Emniyet Güçleri silahlı saldırganı tespit etti ve yakaladı.











SALDIRGANIN KİMLİĞİ ŞOKE ETTİ Slovak basını, Başbakan Fico’ya suikast girişiminde bulunan kişinin 71 yaşındaki sol görüşlü Juraj Cintula olduğu iddiasında bulundu.











Amatör yazar olan şahsın ülkenin batısında yer alan Levice kentinde yaşadığı ifade edildi. Saldırganın sol görüşlü kişilerin bir araya geldiği DUHA Edebiyat Kulübüne sıklıkla gittiği belirtildi.











Slovak medyası saldırganın oğluna da ulaştı. Saldırganın oğlu, babasının ne planladığını bilmediğini kaydetti.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir