SON DAKİKA EMEKLİ HABERLERİ: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Artacak mı? – Son Haberler

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacak. Ancak kök maaşı düşük olduğu için zamlı maaşı bile halen ödenen 10 bin liranın altında kalacak olan emekliler var.
Kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10 bin TL’nin altında kalan emekliler için yeni çalışma yapılıyor.
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM HAZIRLIĞI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli aylığına yapılması planlanan düzenlemeye ilişkin son durumu açıkladı. Çelik, “Emekli konusuyla ilgili çalışılıyor. Herhangi bir karar verilmiş değil. Bir karar verilmediği sonuç çıktığını söyleyemeyiz. Bir zaman veremeyiz şu anda. OVP’nin korunması esas olmak üzere her kesimin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Memur ve emekliler yeni maaşlarını bekliyor! Zam farkları ne zaman ödenecek?
Haberi Görüntüle

KULİS BİLGİLERİ AKTARILDI
CNN TÜRK Muhabiri Gülşen Coşkun emekli maaş artışıyla ilgili kulis bilgilerini aktardı. Gülşen Coşkun, “Aldığım kulis bilgilerine göre en düşük emekli maaşta artış olacak. Kök maaş uygulamasını değiştirecek düzenleme beklemiyoruz. Şimdilik beklemiyoruz diyelim. OVP hedeflerini bozmayacak şekilde ayarlama yapılacak. Bu çalışma öncelikle kimleri nasıl kapsayacak nasıl bir çalışma? Tüm emeklilere yansıyacak bir artış olmayacak. Sadece en düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik planlama var. Ne kadar artış olacağı henüz net değil ama sayın Yiğitel de söyledi. Yaklaşık 2 bin 2 bin 500 lira arasında. Oransal bir artış aslında. 10 bin değil 12 bin 12 bin 500 lira olabilir. Bu sadece kulislere gelen bilgiler, rakam henüz netleşmedi.” dedi.




İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
AK Parti’den emekli maaşlarına düzenlemeyle ilgili son dakika açıklaması
Haberi Görüntüle

Coşkun sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: 10 bin liralık en düşük maaşı alanları etkileyecek. 3 milyon 800 bin emekliyi etkilemesi bekleniyor.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kanalizasyondan çıkarılan servet! Japonya altına çevirdi, dünya bu işin peşinde
Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?
Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş CNN Türk canlı yayınında şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 2 senedir en düşük emekli maaşında güncelleme yapılarak kök maaşı en düşük emekli maaşının altında kalanlara Hazine tarafından karşılanması şeklinde bir uygulama yapıldı.
Şu anda en düşük emekli maaşı 10 bin TL. Biz bu rakamın 12 bin 500 TL ile 13 bin TL arasında olmasını bekliyoruz.
Yüzde 25’lik enflasyon farkının en düşük emekli maaşına yansıtılacağı kanaatindeyiz.
EKONOMİST MUHAMMET BAYRAM: 12 BİN 500’LER CİVARINA GELMESİNİ BEKLİYORUZ
Ekonomist Muhammet Bayram konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Şu anda en düşük emekli aylığı 10 bin TL olarak sabit kaldı. Yeni bir düzenleme bekliyoruz. Meclis açık olduğu sürece bu gündeme gelecektir. Memur emeklileri yüzde 19.31’lik enflasyon farkı yansıtıldı. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24.73’lük fark aldı. Daha önce bu eşitlenmişti, belki bu pakette de eşitlenebilir.
En düşük emekli aylığı alan 10 bin TL alıyor. İstanbul gibi büyükşehirlerde sadece 10 bin TL bir kira parası, geçinmek imkansız.
Şu anda yapılan zam kök maaşa geldi. 8 bin 17 TL kök maaşı olan kişinin zaten 10 bin TL’ye tamamlandı. Emeklilerimiz e-Devlet’e girip kök maaşın ne kadar olduğunu bilebilirler.
10 bin TL’nin en azından 12 bin 500’ler civarına gelmesini bekliyoruz. Bu son yapılacak büyük oransal zamdır.
En düşük emekli aylığının 15 binler seviyesine getirilmesi rahat nefes aldıracaktır. Eğer en düşük emekli aylığı 15 bin TL’ye gelirse asgari ücrete yakınsamış olur. Benim en düşük tahminim 12 bin 500’ler civarında, olması gereken beklentim de 15 bin TL civarıdır.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment