Sonbaharda bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin
Sonbahar Meyveleri Nelerdir ?/ Genellikle İçeriğindeki Askorbik asit nedeniyle genellikle biraz ekşi ve tatlı olan bu meyveler genellikle hastalıklar karşı bağışıklığımızı güçlendirir. Elma: C, A, K, B6 ve E vitaminleri ve flavonoidler beyin sağlığı-bağırsak -kalp için önemlidir. Her tür elmanın vitamin ve mineral içeriği çok farklıdır. Nar: Potasyum, kalsiyum ve demir minerallerinin yanı sıra A, C vitamini, K, B vitaminleri ve folik asit tam bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Her türlü hastalığa karşı vücudu korur ve hastalıkları önler./ Kivi: Yüksek oranda C, K ve E vitamini içerir.Ayrıca antioksidant deposudur . İçerisinde çoğu meyvenin 1 kilosunda bulunan c vitamini, 2 adet kivi de mevcuttur. Hünnap: Limondan 20 kat daha fazla askorbik asit içerir.Ülkemizde az bilinmesine rağmen çok tüketilmesi gereken besindir. Bal kabağı: Lif, antioksidan vitaminler, B vitaminleri, manganez, magnezyum, potasyum içerir. Mevsim geçişlerinde özellikler tüketilmesi gereken besindir.