Soya sosu nedir? Soya sosu tadı nasıl, neyden yapılır? Soya Sosu nerelerde kullanılır, yemeklerde zararlı mı?
KAYNAKCnnturk.comSoya sosunun neyden yapıldığı sıkça araştırılıyor. Soya sosunun nasıl yapıldığına dair pek çok tarif biliniyor. Soya sosu dark ve light olarak kullanılmaktadır. Dark olan daha yoğun tuz oranına sahiptir. Peki ama soya sosuyla neler yapılır? Soya sosu neyden yapılır? Soya sosu, soya fasulyeleri, kavrulmuş tahıl, su ve tuzdan yapılan fermente bir sostur. Çin kökenli olan sos, Doğu ve Güneydoğu Asya mutfaklarında yaygın bir şekilde ve bazen de Batı mutfaklarında tercih edilmektedir.Soya sosun tadı nasıl ?Soya sosunun acı, tuzlu, tatlı nasıl bir hissiyata sahip olduğu merak ediliyor. Pul biber gibi keskin bir acılığı olmayan bu sosun tadını tanımlarken daha çok tuzlu bir aroma demek doğru olur. Soya sosu ile etli noodle yapabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki yemeklerde de soya sosu kullanılabiliyor.Soya sosu ile kızarmış susamlı tofu
Sebzeli lo mein
Soya soslu tavuk
Baharatlı kabak
Soslu somon
Siyah Çin Pilavı
General Tso Karnabahar
The Galliard’dan kuzu incik
Mantar sote
Enginar
Kereviz