Taş fırından çıkan 132 yıllık lezzet! Yemek için kapısında uzun kuyruklar oluşuyor! Ünü il sınırlarını aştı…

0

Fırının 40 yıllık ustası var: “Bu işin sırrı sebat”/ Fırında çalışan usta İsmail Otçeken, 40 yıldır aile işletmesinde Töngül Pide üretiyor. Pidenin yapılışını anlatan İsmail usta, “Şimdi hamur hazırlıyoruz, fırınımızı yakıyoruz ve ondan sonra servis başlıyor. 40 yıldır bu işi yapıyorum. Ben bu fırında işi öğrendim. 10 dakikada pişiyor. Sabah açıyoruz, öğleden sonra kapatıyoruz. Bu işin sırrı bence sebat etmek. Her gün bu işi aynı saatte yapacaksın; sabah 04.00’te geliyoruz, 06.00’da pideler çıkmış oluyor. Bir gün 06.00’da, bir gün 08.00’de geldim olmaz. Bizim fırınımız taş fırındır. Lezzeti buradan geliyor. Bu pidenin bu ismi almasının sebebi ailenin soy ismi” dedi./ 4. kuşak torunlardan işletmeci Nedime Töngül de, “Dedelerimiz çıkarmış, biz 4. kuşağız. Soyadımız, oradan geliyor. 132 yıllık burası; ‘Töngül’ün fırını, Töngül pidesi’ derken, Töngül Pide olarak ismi verilmiş. Patenti bizde. İnsanlarımız beğeniyor, fırınız taş fırın. Kıyma, yumurta, maydanoz var içerisinde, üzerinde de; tereyağı ve tulum peyniri var” ifadelerine yer verdi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.