Taste Atlas seçti: En iyisi Türk mutfağında! Dünya o lezzeti tatmak için akın ediyor…

0

7 – BABAGANNUŞ / LÜBNAN

Baba ghannuş, közlenmiş ve püre haline getirilmiş patlıcan, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve tahinden oluşan, ara sıra nane, soğan ve çeşitli baharatların da eklendiği bir Orta Doğu yemeğidir. Adı Arapça baba gannuj ifadesinden gelir ve babagannuş’un kraliyet hareminin bir üyesi tarafından icat edildiği iddiasına atıfta bulunur.

Başka bir teoride ise bunun, dişsiz bir babanın, kızının yemeğini düzgün bir şekilde tüketebilmesi için yemeğini ezmek zorunda kalması sonucunda yapması sonucunda oluştuğu iddia ediliyor. Babagannuş genellikle meze olarak servis edilir. Ayrıca, tercihen maydanoz, domates ile servis edilebilir.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.