Tavuktan sonra biber doğramayın! Bu etkisini duyunca inanamayacaksınız… Bakın neye yol açıyor

Çiğ ve pişmiş gıdaları ayrı kaplarda saklayın/ Çiğ ve pişmiş gıdaların birbirinden ayrı kaplarda muhafaza edilmesi gerektiğini anlatan Arpacı şöyle konuştu. “Çiğ gıdalardaki mikroorganizmalar pişmiş gıdalara geçerek enfeksiyon riski artabiliyor. Kesme tahtalarının temizliği de son derece önemli. Eğer aynı kesme tahtası hem et hem de sebze meyve gibi farklı gıdalar için kullanılırsa, çapraz bulaşma riski artıyor. Bu yüzden farklı gıdalar için ayrı kesme tahtalarının kullanılması öneriliyor” şeklinde anlattı. Arpacı’ya göre, bulaş riskinin en aza indirilmesi için, ellerin düzenli yıkanması, gıdaların temiz ve steril ortamlarda hazırlanması gibi basit önlem de son derece etkili.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat