Toroslar’ın zirvesinden getirilen karla serinliyorlar
“Kuraklık nedeniyle kar bulmakta zorlanıyoruz”/ Karları ağaç motoru ile keserek, koydukları çuvallar aracılığıyla getirdiklerini anlatan Küçükcontar, her çuvalın yaklaşık 60-70 kilo geldiğini kaydetti. Bu kadar emeğe rağmen karsambacı 30 liradan başlayan fiyatlardan sattığını ifade eden Küçükcontar, vatandaşların da durumdan memnun olduğunu dile getirdi. Kuraklık nedeniyle kar bulmakta zorlandıklarını vurgulayan Küçükcontar, “Önceden kar çok yağardı, temini kolay olurdu. Şimdi 3 senedir kar yağmadığı için Toroslar’ın zirvesinden, Bolkar Dağları’ndan, Yıldız Dağı’ndan bu karı temin ediyoruz. Kimisi bunun kar olduğuna inanmıyor. Gösterdiğimiz zaman ise ‘hakikaten karmış’ diyorlar” şeklinde konuştu.Kavun içinde servis ediliyor/ Özel isteklere göre kavun içinde de karsambaç sunduklarını dile getiren Küçükcontar, “Kavunu ortadan kesiyoruz, içini temizleyip karı içine koyduktan sonra üzerine bal ekliyoruz. O kadar lezzetli oluyor ki o kavun; bir yiyen bir daha yiyor” dedi.Çevre köyden gelen müşterilerden Melih Faruk Turgut da sabahtan akşama kadar bağ bahçe işleriyle uğraştıktan sonra akşamları karsambaç yiyerek serinlediklerini söyledi. Yaylada havanın serin olmasına rağmen yine de doğal kar yiyerek serinlemeye çalıştıklarını belirten Turgut, “Bu doğal kar kavunla birleşince 10 numara oluyor” diye konuştu.Yurt dışında yaşayan ve yaz tatili için memleketine gelen Süleyman Hilmi Yirik ise, “Yurt dışında çalışırken aklımız fikrimiz bu yayladaki karsambaçta oluyor. Yazın tatile geldiğimizde yemeden, serinlemeden geçemiyoruz. Bu doğal karı çok seviyoruz ve özellikle tüketiyoruz” dedi.