Turşunun faydaları saymakla bitmiyor – Sağlık Haberleri
“Herkes kendi evinde mutlaka turşu yapar”Turşu, fermente edilmiş bir gıda olduğundan, sindirim sistemi sağlığını destekleyen probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler, bağırsaklardaki sağlıklı bakteri dengesini korumaya yardımcı olabilir. Turşu, fermente edilen sebzelerin içeriğini koruduğu için C vitamini, K vitamini, folik asit ve diğer vitamin ve minerallerden zengin olabilir.”Grip ve korona virüse karşı doktorlara ve hastanelere turşu suyu yetiştiremiyorum”Turşu, fermente işlemi sırasında oluşan antioksidan bileşikler içerebilir. Antioksidanlar, hücresel hasarı azaltarak vücudu serbest radikallerin zararlarına karşı koruyabilir. Turşu, probiyotikler ve antioksidanlar aracılığıyla bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabilir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi enfeksiyonlara karşı daha iyi koruma sağlayabilir. Turşu, mide sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Fermente sebzeler, mide asiditesini düzenleyebilir ve sindirim süreçlerini destekleyebilir. Fermente edilen gıdaların tüketimi, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir. Bağırsak sağlığına olan olumlu etkileri sayesinde toksinlerin emilimini azaltabilir.