Uzmanı tek tek açıkladı! Bağışıklığımızı yediğimiz yiyeceklerle nasıl güçlendirebiliriz?
“Virüslerle mücadelede en güçlü silah, güçlü bağışıklık sistemi”Güçlü bir bağışıklık için vitaminlerin tercih edilebileceğini söyleyen Dyt. Kara, “Bağışıklık sistemine olumlu yönde etkileri olduğu bilinen, A ve C vitamininden zengin sebze-meyvelerin, çinkodan ve demirden zengin kırmızı et ve kabuklu yemişlerin, selenyum ve omega-3’ten zengin deniz ürünlerinin tüketilmesi immün sistemin desteklenmesi açısından fayda sağlamaktadır. Bunların yanı sıra, yararlı mikroorganizmalar olan probiyotiklerin ve probiyotik içeren fermente yoğurt, ayran ve kefir gibi ürünlerin de sağlıklı beslenmeye dâhil edilmesi bağışıklık sistemine destek sağlayacaktır. Ayrıca adını sıkça duyduğumuz probiyotik, zerdeçal, ginseng, beta-glukan ve Omega-3 yağ asitlerinin de bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilerinin olduğu, ancak her besin ögesinde olduğu gibi önerilen miktarlarda kullanılması gerektiği de unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.Son olarak bağışıklık sisteminin desteklenmesine yönelik kullanılan takviyeler hakkında uyarılarda bulunan Dyt. Kara, “Takviye kullanan kişiler beslenme şekilleri ve haricen ilaç kullanımlarıyla ilgili hekimlerine danışmalıdır. Aksi halde çok ciddi sağlık sorunları oluşabilir. Unutulmamalı ki, hemen hemen bütün ilaç ve takviyelerle birlikte greyfurt suyu tüketimi, ciddi olumsuz etkilere neden olmaktadır. Bu nedenle takviye ya da ilaç kullanırken greyfurt suyu tüketmemeye dikkat edilmelidir” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.