Vedat Milor’un tavsiyesi! Konya’nın efsane lezzeti! 40-45 dakikada pişiyor, yiyen bir daha istiyor!
Yapılışı:Kuru bamyaları ipe diziliyse çıkarın.Bir tencerede kaynar suya birkaç damla limon suyu ekleyerek bamyaları 10-15 dakika haşlayın.Haşlanan bamyaları süzüp kenara alın.Tereyağını tencerede eritin, doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.Sarımsakları ve salçaları ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.Üzerine sıcak su veya et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.Haşlanmış bamyaları tencereye ekleyin.Limon suyu veya sirkeyi ekleyin (bu, bamyaların salyalanmasını önler).Tuz ve baharatları ilave edip 15-20 dakika kadar kaynatın.Çorbanızı sıcak olarak servis edin.Üzerine limon sıkabilir veya yanında ekşi limon dilimleriyle sunabilirsiniz.