Yılbaşı menüsü için 5 lezzetli tarif
YILBAŞI GECESİ MENÜSÜ İÇİN 5 LEZZETLİ TARİF Dyt. Serkan Aksoy, yılbaşı gecesi beslenme programıyla ilgili hazırladığı 5 yemek tarifini şu şekilde sıraladı: TARİF 1: HİNDİ KAPAMA (4 kişilik) Malzemeler: 10 dal taze soğan, 500 gr kuşbaşı hindi göğüs eti (derisiz), 1 çay bardağı domates sosu, 1 çay bardağı sıcak su, 4 diş sarımsak, 2 orta boy patlıcan, 4 adet köy biberi, tuz, kekik ve üzeri için maydanoz. Yapılışı: Taze soğanlar yeşil kısımları ile birlikte, 1 yemek kaşığı zeytinyağında pilav tenceresinde döndürüldükten sonra üzerine 1 çay bardağı domates sosu ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edilecek. Üzerine 4 diş sarımsak ufak doğranıp konulduktan sonra patlıcanlar uzunlamasına parmak büyüklüğünde şeritli şekilde soyulup aynı uzunlukta köy biberleri ile eklenecek. Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip, bir tatlı kaşığı da kekik konulacak. Üzerine servis tabağı konulup tencerenin kapağı kapatıldıktan sonra 45 dakika kısık ateşte pişirilmeye bırakılacak. Pişirilme sonrasında servis tabağına alınıp üzerine maydanoz koyularak servis edilecek. TARİF 2: NAR TOPU PEYNİR (4 kişilik) Malzemeler: 2 adet büyük boy ayıklanmış nar, 120 gr süzme peynir, 100 gr kahvaltılık lor, 100 gr beyaz peynir, 2 ince doğranmış yeşil soğan, 1 çay kaşığı susam, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 6 adet çiğ ceviz içi, 1 orta boy rendelenmiş portakal kabuğu. Yapılışı: Peynirler çatal yardımı ile ezilip püre haline getirilecek. 1 dal taze soğan incecik doğranacak, içerisine bıçakla parçalanan ceviz içleri ve 1 orta boy portakal kabuğu rendesi konulacak. Daha sonra bunlar mandalina büyüklüğünde toplar haline getirip nar taneleri her tarafına koyularak servis yapılacak. Dilimlenmiş ekmeklere hafif zeytinyağı ve kekik ilave edip kızartılacak. TARİF 3: ENGİNARLI & BADEMLİ ROKA SALATASI (4 kişilik) Malzemeler: 2 adet haşlanmış enginar, 2 demet roka, 5 adet çiğ badem, 1 çay kaşığı çörek otu, yarım limon, zeytin yağ, tuz, sumak Yapılışı: Rokalar sirkeli suda iyice yıkandıktan sonra el ile doğranıp içerisine kara doğranmış enginarlar, bıçakla doğranmış çiğ bademler salata kâsesine konulur. Ayrı bir yerde 1 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım limon, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı sumak ile karıştırılıp üzerine dökülür. Sonra 1 tatlı kaşığı çörek otu atılır.