Yılbaşı Sofranıza Farklı Mezelerle İlham Verin! Damaklarda İz Bırakacak Hurmalı Yoğurtlu Dip Sosu Daha Önce Denediniz Mi?
• 2 adet kereviz• 2 yemek kaşığı zeytinyağı• 1 tatlı kaşığı sumak• 1 tatlı kaşığı tuz• 1/2 çay kaşığı karabiber• 1 tatlı kaşığı kekik (taze veya kuru)• 1/2 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt tercih edilir)• 4-5 adet hurma• 1 yemek kaşığı tahin• 1 tatlı kaşığı limon suyu• 1 tatlı kaşığı bal• 1 çay kaşığı toz zencefil (isteğe bağlı)• 1/2 çay bardağı zeytinyağı Yapılışı: 1. Kerevizleri soyun ve ince dilimler halinde kesin. Soğuk suya koyarak 15 dakika bekletin. Ardından kurulayın. 2. Kerevizleri bir kaba alın, üzerine zeytinyağı, sumak, tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Karıştırarak fırın tepsisine dizin. 3. 200°C’de 20-25 dakika, altın rengini alana kadar fırınlayın. 4. Hurmaları doğrayın ve yoğurt, tahin, limon suyu, bal ve zencefil ile karıştırın. 5. Kızarmış kereviz dilimlerinin üzerine hurmalı sosu dökün ve sumakla süsleyin. Sıcak servis edin.