Bayramı hafif geçirmenizi sağlayacak beslenme önerileri! Kahvaltıdan tatlısına bu uyarılara dikkat
“Kendi beslenme rutinimize döndüğümüz bu süreçte önceliğimiz porsiyon kontrolü”/ Ramazan Bayramı boyunca beslenme konusunda vatandaşların doğru ve dengeli beslenmeye yönelik atabilecekleri adımlardan söz eden Kinaş, “Uzun süre aç kaldığımız bu dönemden kendi beslenme rutinimize geçiş yaptığımız zaman dinlenmiş olan sindirim sistemimizi çok fazla miktarlarda yemek yiyerek bozmamamız gerekiyor. O nedenle ilk önceliğimiz porsiyon kontrolünü ayarlamak olmalı. Bir anda yüksek porsiyonlu besinler tükettiğimiz zaman hazımsızlık, şişkinlik gibi mide problemlerini ve kan şekeri dengesizliğine yol açabiliriz” dedi./ Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu söyleyen ve tüketilmesi gereken besinlerle ilgili bilgi veren Kinaş, “Kahvaltı öğünümüzde kızartmalı yiyecekler, hamur işleri, sucuk, salam, reçel, bal gibi besinler yerine haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, ceviz, meyve, sebze ve tam tahıllı ürünlere yer verebiliriz. Böylelikle güne daha sağlıklı bir başlangıç yapmış oluruz. Gün içerisinde toplam 2-3 ana öğün ve 2-3 ara öğün olacak şekilde beslenmemizi ayarlayabiliriz. Gece yatmadan 3 saat öncesinde ise yemek yeme işlemini sonlandırmamız gerekir” diye konuştu.