Faydası çok ancak aşırı tüketimi bağımlılığa yol açıyor
Kökeni Amerika olan acı biber sonrasında tüm dünyaya yayıldı. Türkiye’de de oldukça sık tüketilen acı biberlerden en acısı ise Hatay’da kayıt altına alındı. Tüm dünyada yetişen acı biber, iyi bir C vitamini, E ve provitamin A kaynağı olarak dikkat çekerken, aynı zamanda potasyum, fosfor, demir, çinko ve selenyum barındırıyor. Diyetisyen Cemre Balkan, acı biberin faydaları ve zararları hakkında uyarılarda bulundu.“Acı biber, bilinenin aksine iştah azaltıyor” Acı biberin faydalarından bahseden Diyetisyen Cemre Balkan, “Acı biber, içerdiği vitamin ve minerallerle vücudu hastalıklara karşı korur. İçeriğindeki kapsaisin bileşeni bibere acı tadı verir ve ağrıların hafifletilmesinde etkilidir.