‘Gizli tuz’ içeren besinler listesi! Tüketirken bir kez daha düşünün

0

/ Türkiye’de kişi başı günlük tuz tüketimi 9,9 gramdır ve DSÖ tavsiyesinden oldukça yüksektir. Tuz/sodyum tüketiminin azaltılması, hipertansiyon ve kalp-damar hastalıklarının önlenmesinde en uygun maliyetli tedavidir. Bunu başarmak için gıda ürünleri daha az tuz/sodyum içerecek şekilde yeniden hazırlanmalı, yemekler tuzsuz pişirilmeli, baharatlar ile tatlandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.”Tuzluğu masanın dışında bırakın ve yemek pişirirken yemeğe tuz eklemekten kaçının”/ Vatandaşlara gıdalarını mümkün olduğunca taze yemelerini ve sıfırdan kendilerinin pişirmelerini tavsiye eden Prof. Dr. Bilge, “Yemeğinize tuz eklemeyin. Tuzluğu masanın dışında bırakın ve yemek pişirirken yemeğe tuz eklemekten kaçının. Çok fazla tuz içerebilecekleri için paket veya konserve etler, salam, sosis, kızartmalar, tütsülenmiş ürünler, konserve veya paket çorbalar, hazır yemekler, pizzalar ve bunun gibi şeyleri daha az tüketin. Yiyeceklerinizi tuz yerine otlar, baharatlar, sarımsak ve karabiber kullanarak tatlandırmayı deneyin. Zamanla tuz zevkiniz azalacaktır.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Siteden backlink almak için : https://join.skype.com/invite/KPVoMIIOqxat
montenegro buy car montenegro sale car montenegro rent apartment montenegro sale apartment instagram takipçi satın al takipçi satın al ucuz takipçi satın al düşmeyen takipçi satın al gerçek takipçi satın al water extraction stresser smm panel sms onay fake numara köpek kıyafetleri kamagra jel google reklam ajansı köpek kıyafetleri smm panel