Hatırı 40 yıl, keyfi bambaşka! Kıvamında Türk kahvesinin püf noktaları
NE LAZIM? – 2 yumurta – 1 su bardağı esmer toz şeker – 1 çay bardağı sıvıyağ – 1 çay bardağı süt – 1 yemek kaşığı Türk kahvesi – 1 paket vanilya – 1 paket kabartma tozu – 1 yemek kaşığı damla çikolata – 1 su bardağı dolusu un NASIL YAPARIM? – Yumurta ve şekeri derin bir kaba koyup mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika çırpın (şekerin erimesi lazım). – Oda sıcaklığındaki süt ve sıvıyağı katıp bir dakika çırpın. Kahve, vanilya, kabartma tozu, damla çikolata ve unu ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. – Kare bir borcama kenarları dışarı taşacak şekilde pişirme kâğıdı serin, üzerine sıvıyağ sürün. – Kek hamurunu borcama aktarıp beş dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika pişirin ve çıkarın. – Keki kâğıdıyla birlikte borcamdan alıp tezgâhın üzerine koyun. Ilık hale gelince kare kare dilimleyip Hindistan ceviziyle süsleyin.