Sosyal

Her 4 kuruyemişten 1inde saptandı! Aman dikkat! Kuruyemişi de zehirlemişler! Kestane, kuru kayısı, antep fıstığı, çekirdek…

“Taze ve kurutulmuş Antep fıstığı numunelerin oldukça yüksek bir kısmının limitlerin üzerinde kalıntı içerdiği görülmüştür. Bu durum tüketiciler açısından potansiyel sağlık riskini azaltmak için bazı önlemlerin alınması gerekiyor.”Kuruyemişlere dair yapılan bir çalışmada her 4 kuruyemişten 1’inde pestisit kalıntısı saptandı.Yasaklı pestisitli çekirdekDiğer yandan kuruyemişlere dair daha geniş perspektifle yapılan bir başka çalışmada ise her 4 kuruyemişten 1’inde pestisit kalıntısı saptandığını görüyoruz. Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, ceviz, Antep fıstığı, fındık, badem, yer fıstığı, hurma, ayçiçeği çekirdeği, kabak çekirdeği, beyaz nohut ve sarı nohudun incelendiği çalışmada, 4 Antep fıstığı örneğinde tespit edilen tarım zehiri düzeyi, sınır değerin üzerine çıkmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir