İftarda bu hatalar hazımsızlığı tetikliyor
“İftar ve sahur arasında bol su içmeye özen gösterilmelidir”/ Ramazan ayında dikkatsiz beslenen kişilerde mide yanması, gaz, ekşime, kabızlık gibi şikayetlerin arttığını ifade eden Polat, “Oruç tutarken gün boyunca vücut susuz kalır, bu da mide rahatsızlıklarına neden olabilir. İftar ve sahur arasında bol su içmeye özen gösterilmelidir. İftarı ağır yemeklerle değil, hafif ve sindirimi kolay yiyeceklerle açmaya özen gösterin. Çorba, hurma, zeytin gibi hafif atıştırmalıklarla başlayabilirsiniz. Yemekleri yavaş yiyerek sindirim sistemine yardımcı olmalısınız. Hızlı yemek tüketmek mide rahatsızlıklarına yol açabilir” şeklinde konuştu.“Sahur yapıldıktan sonra hemen yatılmamalıdır”/ Mide şikayetleri olanların sahur yapmayı ihmal etmemesi gerektiğine değinen Opr. Dr. Polat, “Sahurda yağlı yiyeceklerin yenmesi de reflü şikayetini arttıracağından hafif yiyecekler tercih edilmelidir. Sahur yapıldıktan sonra hemen yatılmamalıdır. Reflüsü olanlar yüksek yastıkta ya da yatak başuçlarını kaldırarak yatmaya özen göstermelidir. Ölçülü davranıldığı ve hekim önerileri dinlenildiği takdirde mide rahatsızlığı olanlar oruç tutarak sağlıklı bir Ramazan ayı geçirebilecektir. Eğer sürekli olarak mide rahatsızlıkları yaşıyorsanız veya mevcut bir rahatsızlık varsa, bir doktora danışarak uygun tedaviyi almalısınız” ifadelerini kullandı.