Kilis ve Gaziantep sofralarının ortak lezzeti katmer
/ Anadolu’nun köklü mutfak kültürlerinde özel bir yere sahip olan katmer, iki şehirde farklı şekillerde sofralara geliyor. Gaziantep’te kahvaltılık olarak tüketilen bu eşsiz lezzet, Kilis’te ise tatlı olarak hazırlanıyor. Her iki şehir de bu lezzeti kendi kültürüne göre yorumlarken, katmer hem tatlı severlerin hem de kahvaltı tutkunlarının vazgeçilmezi oluyor.”Kahvaltılık olarak tüketilecekse Gaziantep’e, tatlı olarak tüketilecekse Kilis’e özgüdür”/ Kilisli tatlı ustası ve gıda mühendisi Alperen Bekan, 5 yaşında başladığı tatlıcılık mesleğinde bugün ustalık seviyesine ulaştı. Mesleğine olan sevgisiyle dikkat çeken Bekan, katmerin hazırlanışındaki farklılıkları anlatarak, “Katmerin iki ayrı yorumu var. Kahvaltılık olarak tüketilecekse Gaziantep’e, tatlı olarak tüketilecekse Kilis’e özgüdür.