Sosyal

Kilo, şişkinlik ve ödemi yok ediyor.. Dilara Koçak’tan bayram dönüşü hafifleten öneriler

Her gün düzenli olarak sebze-meyve tüketmek için çok sebep var. Bunlardan biri ise yaz aylarında yüksek su içerikleriyle sıvı desteği sağlamaları. Bayram dönüşü sıcak havaların etkisini hafifletmek için mevsim meyvelerinden faydalandığınız serinleten akşam öğünleri hazırlayabilirsiniz. Temmuz ayına geri sayım başlamış ve kavun karpuz ikilisi raflarda yerini almışken karpuzlu salataya haftanın 1-2 günü akşam yemeklerinizde yer verebilir, kavunlu içecekle ödem şikâyetlerinizi azaltabilirsiniz. Soğuk ayran aşı çorbası da yaz mevsiminin en güzel serinleten öğün alternatiflerinden. Afiyet olsun, tok tutsun! KABAKLI AYRAN AŞI ÇORBA Malzemesi: 1 kabak (çiğ)1-2 salatalıkÇeyrek demet dereotu30-40 g tuzsuz fıstık1 kâse yoğurt1 çay kaşığı tuz l Buz ve suYapılışı: Bütün malzeme küçük küçük doğranıp yoğurtla karıştırılır; dilerseniz sarımsak da ilave ederek tüketebilirsiniz. Daha uzun süre tokluk için, içerisine 2-3 yemek kaşığı nohut veya mercimek ilave edilebilir. KARPUZLU MEVSİM SALATASIMalzemesi:3-4 üçgen karpuz (200 g)40-50 g lor peyniri3 tam ceviz doğranmışYarım demet semizotu2-3 adet salatalıkNane yapraklarıSos için (1 tatlı kaşığı zeytinyağı, limon ve sirke karıştırılır) ÖDEM ATAN KAVUNLU İÇECEK Malzemesi: 1 limon suyu1 elma1 demet maydanozFındık büyüklüğünde zencefil2-3 çubuk tarçın Yapılışı: Malzeme 1 buçuk litre suda kaynatılır ve süzülür. Ardından 2 dilim kavun ile birlikte blender veya smoothie makinesinde karıştırılır. İsteğe bağlı buz ilave edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir