Konserve hazırlarken yapılan en büyük yanlış… Zehirlenmelere karşı bunlara dikkat edin! Sağlığınız için konserve reçetesi

0

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, konservesi yapılan besinleri ve faydalarını şöyle anlattı: BAMYA: Besleyici ve düşük kalorili bir yemek olan bamya, yüksek lif içeriği ile tokluk süresini uzatırken, bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur. BEZELYE: Demir, bakır ve magnezyum gibi sağlık açısından faydalı mineraller içeren bezelye, aynı zamanda önemli bir protein kaynağıdır. Bezelyenin 100 gramında 18 gr protein vardır. TAZE FASULYE: İçerdiği karotenoid ve flavonoid sayesinde kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Güçlü posa kaynağı olduğu için sindirim sistemini korur. DOMATES: Kırmızı rengini veren likopen adlı antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini ve kalbi korur. Özellikle kaynatılarak hazırlanmış domateste likopen daha etkili olduğu için kanserden koruyucu etkisi artıyor. KAYISI: İçindeki betakaroten sayesinde kötü kolesterolü (LDL) düşürerek, kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olurken, zengin A vitamini içeriği ile gözü korur. Kabızlık ve sindirim sorunları yaşayanlar için iyi bir posa kaynağı olan kayısı mutlaka tüketilmelidir. KÖZ PATLICAN: Özellikle kabuklarıyla közleyin. Çünkü patlıcanın kabuğunda bulunan ‘nasunin’ antioksidan özellik gösterir. Beyin hücre zarını koruyucu özelliği vardır. Kalp damar hastalığı ve kanser riskini azaltır. KÖZ KIRMIZI BİBER: Düşük kalorisiyle dikkat çekerken, bol miktarda C vitamini, rengini veren likopen ve potasyum içeriğiyle hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp krizi riskini azaltır.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

File not found.