Obeziteye köklü çözüm! İşte iştahı kontrol altına alan süper besinler… Glisemik indeksi düşük gıdalar listesi
1 Glisemik indeksi düşük besinlerden oluşan beslenme yüksek seyreden insülin düzeyini azaltmakta, kan şekerini dengede tutmayı sağlamakta, HbA1C, trigliserit, LDL kolesterol miktarlarını kanda düşürürken HDL düzeyini yükseltmektedir. 2 Kırmızı et, tavuk, balık ve hindi eti, yumurtanın kan şekeri üzerine etkisi bulunmaz. 3 Baharatların kan şekeri yükseltmeye etkileri yoktur. 4 Yağların kan şekeri üzerine arttırıcı etkisi olmaz. 5 Bakliyatlar nişastalı besinler içinde en düşük glisemik indekse sahiptir. Nohut ve yeşil mercimek en düşük glisemik yanıt gösterir. 6 İntegral yani tam tahıllı orta pişmiş spagetti tüm makarnalar içinde en düşük glisemik yanıta sahip karbonhidrat içeren makarna çeşididir. 7 Tahıllar içinde bulgur ve buğday rüşeymi en düşük glisemik indekese sahiptir. 8 Meyvelerde ayva, elma, muz, kiraz, greyfurt, çilek, mandalina, portakal ve armut glisemik indeksi düşük meyvelerdir. 9 Kuruyemişlerin glisemik yanıtı düşüktür ancak en düşük glisemik indekse sahip kuru yemiş badem, ceviz ve yerfıstığıdır. 10 Sebzelerde pırasa, enginar, patlıcan, havuç, karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, bezelye, mantar, tüm yeşil yapraklı sebzeler, salatalık, lahana ve kabaktır. 11 Süt ürünlerinde yağ içeriği arttıkça glisemik yanıt azalır. Tüm tam yağlı süt ürünlerinin glisemik indeksi düşüktür.