PRATİK KESTANE KEBABI TARİFİ! Kışın vücudu çelik gibi yapıyor, faydası say say bitmiyor… Grip, soğuk algınlığı iyi gelmediği şey yok
/ Ercoşkun, kestanenin, kış aylarında beslenmede dengeli bir şekilde yer alması gerektiğine dikkati çekerek, “Doğal yöntemlerle hazırlanan kestane, hem enerji verir hem de soğuk havanın etkilerini azaltır. Özellikle kestane kebap ya da haşlama şeklinde tüketmek, besin değerlerini korumak açısından önemlidir.” diye konuştu.Ercoşkun, “Haftada birkaç kez kestane tüketmek, kış boyunca daha enerjik hissetmenizi sağlar. Kış mevsiminde hem lezzeti hem de faydalarıyla sofralarımızı zenginleştiren kestane, ‘kış harikası’ olarak tanımlanmayı hak ediyor.” dedi.Pratik kestane kebabı tarifi / Soğuk kış günlerinde evde sıcacık kestane kebap hazırlamak düşündüğünüzden çok daha kolay: Malzemeler: 500 gram kestane Keskin bir bıçak Tavaya veya fırına uygun bir kap Yapılışı: Kestaneleri çizin. Kestanelerin yuvarlak yüzeyine, keskin bir bıçakla yatay bir çizik atın. Bu adım, kestanelerin pişerken kolayca açılmasını ve eşit şekilde pişmesini sağlar.