Sağlıklı bayram sofrası için 10 ipucu
7. Ramazan Bayramı, nam-ı diğer şeker bayramı. Belki de bu nedenle akla ilk gelen yiyecekler genellikle tatlı gıdalar oluyor. Ancak ağır ve şerbetli tatlılar yerine daha çok sütlü tatlıların veya meyve ile tatlandırılmış tariflerin tercih edilmesi özellikle diyabet sorunu ve kilo kontrolü açısından doğru bir davranış olacaktır. 8. Ramazan ayında sıkça yaşanan kabızlık problemini ortadan kaldırma adına semizotu, kabak, pazı gibi lifli sebzeler, keten tohumu, chia tohumu, yulaf ezmesi gibi lifli tohum ve tahıllara sofranızda mümkün olduğunca yer açın. Ayrıca bol bol su tüketin ve günlük hareketliliğinizi artırın. 9. Geçen bir ayın sonunda iyice düşmüş olan bağışıklığınızı güçlendirmek için şimdi tam mevsimi olan kırmızı, mor renkli meyvelerden ve koyu yeşil yapraklı sebzelerden bol miktarda tüketmekte fayda var. Çörek otu, sumak, kekik, biberiye gibi baharatları yemeklere eklemek ise size fazladan lezzet ve sağlık verecektir.